TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Dyskusje na temat oprogramowania urządzeń firmy Totolink
moniemek
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 07 kwie 2020, 8:10

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: moniemek » 01 kwie 2021, 14:24

Cześć nie wiem jak to opisać mam ten ruter od ok 1,5 roku w zeszył roku postanowiłem zmienić oprogramowanie z oryginalnego na waszą wersje (Firmware Totolink a3002ru V2 IGMP DHCP43 - TFTP upgrade) zrobiłem zgodnie z instrukcji byłem wtedy zmuszony, bo ruter strasznie działał wręcz były z nim same problemy (dostępem do Internetu) wyglądało, że problem się rozwiązał na jakiś czas, lecz jak zaczął znowu się pojawiać problem zajrzałem na forum (szukać pomocy), a tu proszę nowy software się pojawił wiec go zainstalowałem mam TOTOLINK 3002ru V2 (czarny) mogłem tyko wgrać wasz zmieniony na mój sprzęt czy to normalne w takiej sytuacji:
1) oficjalny ze strony producenta nie jest kompatybilny moim sprzętem (po wymianie na wasz)
2) dlaczego jak zaczynają się problemy z moim sprzętem to (moja opinia) musze zmienić oprogramowanie (przypadek) czy jednak firma dokonuje zmian aby każdy miał jak naj świeższy software=sprzęt
3) wchodzę na stronę producenta, a tam proszę TOTOLINK 3002ru V3 czy mogę liczyć na nowy oprogramowanie poprawione przez was
aktualnie posiadam "TOTOLINK-PWBATNA-A3002RU-Hh-V1.0.0-B20200720.1650" tytułowana jest jako V2
4) jest jeszcze wersja Totolink A3002RU-V2_V2.1.1 lecz jak wspomniałem nie mogę jej zainstalować (po wymianie na wasz)
Czy jeszcze ktoś ma taki problem czy tylko ja? Pomożecie abym nie musiał nabywać nowego sprzętu
pozdrawiam

Radek68
Nowicjusz
Posty: 5
Rejestracja: 30 wrz 2020, 23:02

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: Radek68 » 01 kwie 2021, 14:39

No ja parę dni temu też zadałem kilka pytań, ale odpowiedzi żadnej nie ma.
Naprawdę gubię się w tym nazewnictwie, bo linki tu zamieszczone nazywają się inaczej, linkowane pliki inaczej, a wersja w plikach jest jeszcze inna. Do tego który jest nowszy - nie dojdziesz, bo te nazwy nic nie mówią.

No i jak aktualizować - tak jak pierwszy raz, czyli tym programem, czy już teraz normalnie, z menu routera? Nie wiem, a sprawdzać na jedynym routerze nie będę, bo jak padnie, to...
No i nie wiem nawet który plik mógłbym do tego wziąć, bo nie wiem który jest z nowszym firmware.

Do tego dochodzą pliki, które producent zamieszcza u siebie, a to już w ogóle jakieś inne nazewnictwo i zapewne inne firmware.

KonradGaw1995
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 11 sty 2022, 0:05

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: KonradGaw1995 » 13 sty 2022, 9:27

Witam, mam pytanie, jeżeli poprawnie zainstalowałem firmware "Totolink A3002RU-V2 GUI VPN SNMP IPERF" to jaka powienien mieć w tej chwili wersję softu ?
Mój problem polegał na tym, że po zakupie routera i skonfigurowaniu go, router miewał problemy z gubieniem internetu. Moja wersja firmware po zakupie to "totolink-pwbatna-a3002ru-hh-v1.0.0- b20200720.1650".
Stwierdziłem że wgram mu nowy firmware, a więc wgrałem i teraz nie wiem czy wgrałem taką samą wersję czy coś poszło nie tak przy wgrywaniu "Totolink A3002RU-V2 GUI VPN SNMP IPERF" bo w ustawieniach routera dalej mam "totolink-pwbatna-a3002ru-hh-v1.0.0- b20200720.1650".

mixergdynia
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: 11 lut 2022, 19:36

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: mixergdynia » 11 lut 2022, 19:42

Witam, wyświetla mi się informacja :
Słabe zabezpieczenia
Zabezpieczenia WPA/WPA2 (KIP) nie
sa uznawane za wystarczajace.
Jesli to Twoja siec Wi-Fi, skonfiguruj
router tak, aby uzywat zabezpieczen
WPA2 (AES) lub WPA3.
Wiecej informacji o zalecanych ustawieniach.

Czy aktualizacja oprogramowania pomoże ??
Próbowałem zmienić w ustawieniach wifi lecz jest WPA2 mixed bez możliwości zmiany.
Proszę o pomoc.
Załączniki
00ACCCA6-A0EB-464B-88A2-DC7BB4E73C61.png
00ACCCA6-A0EB-464B-88A2-DC7BB4E73C61.png (1.16 MiB) Przejrzano 1961 razy
95909FFE-A325-41C3-8DE0-41F65A14D5E4.png
95909FFE-A325-41C3-8DE0-41F65A14D5E4.png (437.2 KiB) Przejrzano 1961 razy

aBaZ
Entuzjasta
Posty: 419
Rejestracja: 11 sty 2018, 16:50

Re: TOTOLINK 3002ru Nowy firmware!

Post autor: aBaZ » 21 lut 2022, 11:34

@mixergdynia - zapewne masz iphona i się pluje o WPA3 :)

Nie jest to jakoś super niebezpieczne, także bez paniki :)
LinuX is not an alternative, LinuX is the Future!

ODPOWIEDZ