totolink a3002ru - OpenWRT

Dyskusje na temat oprogramowania urządzeń firmy Totolink
totolink_fan
Nowicjusz
Posty: 5
Rejestracja: 30 lis 2020, 1:23

totolink a3002ru - OpenWRT

Post autor: totolink_fan » 30 lis 2020, 1:35

Czy jest możliwość wgrania oprogramowania OpenWrt do modelu Totolink A3002RU, chce wdrożyć u siebie separacje dla podsieci guest.

aBaZ
Entuzjasta
Posty: 419
Rejestracja: 11 sty 2018, 16:50

Re: totolink a3002ru - OpenWRT

Post autor: aBaZ » 30 lis 2020, 11:06

totolink_fan pisze:
30 lis 2020, 1:35
Czy jest możliwość wgrania oprogramowania OpenWrt do modelu Totolink A3002RU, chce wdrożyć u siebie separacje dla podsieci guest.
Możesz próbować... hej przygodo! :)
LinuX is not an alternative, LinuX is the Future!

totolink_fan
Nowicjusz
Posty: 5
Rejestracja: 30 lis 2020, 1:23

Re: totolink a3002ru - OpenWRT

Post autor: totolink_fan » 30 lis 2020, 14:33

:)
Czy komuś się udało to zrobić dla tego modelu?
Coraz bardziej męczy mnie OS na tym urządzeniu, w szczególności jak uruchomić na nim sięc gościa w taki sposób, żeby była ona odizolowana od sieci home (obie muszą mieć dostęp do sieci Internet, a hosty nie mogą się wzajemnie widzieć pomiędzy sieciami).
Udał się komuś to?

aBaZ
Entuzjasta
Posty: 419
Rejestracja: 11 sty 2018, 16:50

Re: totolink a3002ru - OpenWRT

Post autor: aBaZ » 01 gru 2020, 12:35

Zaznaczałeś opcję "Protection" ?

totolink_protection.PNG
totolink_protection.PNG (44.71 KiB) Przejrzano 3645 razy
LinuX is not an alternative, LinuX is the Future!

totolink_fan
Nowicjusz
Posty: 5
Rejestracja: 30 lis 2020, 1:23

Re: totolink a3002ru - OpenWRT

Post autor: totolink_fan » 01 gru 2020, 21:47

Tak mam zaznaczoną opcje "Protection". Mam stworzone dwie sieci home i guest, dla których przydzielane są adresy IP z tej samej podsieci. Hosty w obu sieciach widzą się wzajemnie. Nie wiem co robie nie tak...
Kto mi pomoże?
Załączniki
214534.png
214534.png (204.82 KiB) Przejrzano 3637 razy

totolink_fan
Nowicjusz
Posty: 5
Rejestracja: 30 lis 2020, 1:23

Re: totolink a3002ru - OpenWRT

Post autor: totolink_fan » 03 gru 2020, 9:44

Macie pomysł jak to można zrobić?
To wcale nie jest stare urządzenia, patrzyłem na video od nich ale z niego wynika że należy zrobić sieć i są one już izolowane, co nie jest prawdą (maszyny się widzą).
Wsparcie techniczne nie odpowiada...

ODPOWIEDZ