Problem z routerem Totolink a3002ru v2

Dyskusje na temat oprogramowania urządzeń firmy Totolink
CyberTomek
Żółtodziób
Posty: 25
Rejestracja: 09 lut 2021, 16:33

Re: Problem z routerem Totolink a3002ru v2

Post autor: CyberTomek » 19 lut 2021, 9:50

Już jak na razie te utraty pakietów sie skończyły i możliwe że do końca dnia już ich nie będzie bo wczoraj też tak było.

jimasek
Żółtodziób
Posty: 24
Rejestracja: 15 lut 2021, 13:05

Re: Problem z routerem Totolink a3002ru v2

Post autor: jimasek » 19 lut 2021, 10:03

Wygląda na to że był przytkany jakiś węzeł komunikacyjny w Warszawie. U mnie radio internetowe z Warszawy też przycinało a teraz jest ok
U mnie jest to warsb010rt05.inetia.pl
ping.jpg
ping.jpg (209.46 KiB) Przejrzano 3001 razy

CyberTomek
Żółtodziób
Posty: 25
Rejestracja: 09 lut 2021, 16:33

Re: Problem z routerem Totolink a3002ru v2

Post autor: CyberTomek » 19 lut 2021, 11:09


jimasek
Żółtodziób
Posty: 24
Rejestracja: 15 lut 2021, 13:05

Re: Problem z routerem Totolink a3002ru v2

Post autor: jimasek » 19 lut 2021, 11:12

Bez routera jest to samo czy lepiej??? Pisz więcej informacji bo nie siedze przed twoim komputerem :(

CyberTomek
Żółtodziób
Posty: 25
Rejestracja: 09 lut 2021, 16:33

Re: Problem z routerem Totolink a3002ru v2

Post autor: CyberTomek » 19 lut 2021, 11:17

To jest z routerem. Bez routera jeszcze nie sprawdzałem.

jimasek
Żółtodziób
Posty: 24
Rejestracja: 15 lut 2021, 13:05

Re: Problem z routerem Totolink a3002ru v2

Post autor: jimasek » 19 lut 2021, 11:23

To to trzeba sprawdzić odrazu jak tak się dzieje za routerem aby wykluczyć łacze i dostawcę internetu.

CyberTomek
Żółtodziób
Posty: 25
Rejestracja: 09 lut 2021, 16:33

Re: Problem z routerem Totolink a3002ru v2

Post autor: CyberTomek » 19 lut 2021, 11:44

Po podpięciu kabla bezpośrednio do komputera od razu zero problemów i wszystko działa stabilnie.

CyberTomek
Żółtodziób
Posty: 25
Rejestracja: 09 lut 2021, 16:33

Re: Problem z routerem Totolink a3002ru v2

Post autor: CyberTomek » 19 lut 2021, 11:49

Dosłownie sekunde przed odpięciem kabla od routera były utraty pakietów 100% a po podpięciu go do komputera nagle wszystko stabilnie, więc chyba już jest pewne że problem jest z routerem.

jimasek
Żółtodziób
Posty: 24
Rejestracja: 15 lut 2021, 13:05

Re: Problem z routerem Totolink a3002ru v2

Post autor: jimasek » 19 lut 2021, 11:51

Osobiście podmienił bym jeszcze router na coś innego.

CyberTomek
Żółtodziób
Posty: 25
Rejestracja: 09 lut 2021, 16:33

Re: Problem z routerem Totolink a3002ru v2

Post autor: CyberTomek » 19 lut 2021, 11:53

Problem jest tylko taki że nie mam żadnego innego routera ani nic na co bym mógł go podmienić.

ODPOWIEDZ