Czy taka konfiguracja przejdzie ??

Dyskusje na temat oprogramowania Ubiquiti AirOS
Krzysztof
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 14 mar 2019, 11:55

Czy taka konfiguracja przejdzie ??

Post autor: Krzysztof » 14 mar 2019, 11:58

Majac to

UBIQUITI UF-NANO G GPON GIGABIT PASSIVE OPTICAL NETWORK CPE
https://www.anteny24.pl/ubiquiti-uf-nan ... pe3/ontonu

lub to

UBIQUITI UF-LOCO, 1GB/S, GPON ONT WITHOUT DISPLAY
https://www.anteny24.pl/ubiquiti-uf-loc ... lay/ontonu

a za tym

UBIQUITI ACB-ISP AIRCUBE ISP AIRMAX HOME WI-FI 300MB/S ACCES
https://www.anteny24.pl/ubiquiti-aircub ... przewodowe

lub

UBIQUITI ACB-AC AIRCUBE AC AIRMAX Domowy Access Point WiFI z
https://www.anteny24.pl/ubiquiti-acb-ac ... przewodowe
puszczcze internet i tv

anteny24
Administrator
Posty: 163
Rejestracja: 30 lis 2017, 15:27

Re: Czy taka konfiguracja przejdzie ??

Post autor: anteny24 » 19 mar 2019, 16:44

Jasne, ACB-Ac ma DHCP wiec jak to wstawisz za bridgem (np. UF-Loco) to będzie git ;)

Krzysztof
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 14 mar 2019, 11:55

Re: Czy taka konfiguracja przejdzie ??

Post autor: Krzysztof » 19 mar 2019, 20:12

No tak ale czy aircube obsługuje vlany itp dla telewizji internetowej ??

anteny24
Administrator
Posty: 163
Rejestracja: 30 lis 2017, 15:27

Re: Czy taka konfiguracja przejdzie ??

Post autor: anteny24 » 27 mar 2019, 17:03

Niestety, ale ACB-AC nie obsługuje Vlanów...
acb-ac network.PNG
acb-ac network.PNG (30.08 KiB) Przejrzano 5561 razy

Ale przecież jest wiele innych routerów, które obsługują VLANy i pracują w standardzie AC (np. Totolink 3002ru)

:mrgreen:

Krzysztof
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 14 mar 2019, 11:55

Re: Czy taka konfiguracja przejdzie ??

Post autor: Krzysztof » 28 mar 2019, 9:09

Witam,

Na pewno nie ma VLAN ??

https://community.ubnt.com/t5/airCube/a ... 1097#M1245

Na screenach widać że są......

Z góry dziękuję za odpowiedź.

anteny24
Administrator
Posty: 163
Rejestracja: 30 lis 2017, 15:27

Re: Czy taka konfiguracja przejdzie ??

Post autor: anteny24 » 28 mar 2019, 10:23

Aaaaaa sorry Vinetoou :)

Na nowszym firmware 2.4.0 faktycznie są Vlany ... miałem stary soft jak Ci to sprawdzałem :?
acb-ac network.PNG
acb-ac network.PNG (38.74 KiB) Przejrzano 5535 razy

Są VLANy w sofcie 2.4.0

Krzysztof
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 14 mar 2019, 11:55

Re: Czy taka konfiguracja przejdzie ??

Post autor: Krzysztof » 28 mar 2019, 11:04

No i pieknie.

Czyli taka konfiguracja ma sens jak widze ?? Z tym ze ONU w bridge mode a ACB jako router ?? A przed tym ER4 i OLT.

Jak myslita ??

aBaZ
Entuzjasta
Posty: 419
Rejestracja: 11 sty 2018, 16:50

Re: Czy taka konfiguracja przejdzie ??

Post autor: aBaZ » 28 mar 2019, 13:10

Jo myślę, że ma to sens :mrgreen:
LinuX is not an alternative, LinuX is the Future!

ODPOWIEDZ