Strona 1 z 1

Czy taka konfiguracja przejdzie ??

: 14 mar 2019, 11:58
autor: Krzysztof
Majac to

UBIQUITI UF-NANO G GPON GIGABIT PASSIVE OPTICAL NETWORK CPE
https://www.anteny24.pl/ubiquiti-uf-nan ... pe3/ontonu

lub to

UBIQUITI UF-LOCO, 1GB/S, GPON ONT WITHOUT DISPLAY
https://www.anteny24.pl/ubiquiti-uf-loc ... lay/ontonu

a za tym

UBIQUITI ACB-ISP AIRCUBE ISP AIRMAX HOME WI-FI 300MB/S ACCES
https://www.anteny24.pl/ubiquiti-aircub ... przewodowe

lub

UBIQUITI ACB-AC AIRCUBE AC AIRMAX Domowy Access Point WiFI z
https://www.anteny24.pl/ubiquiti-acb-ac ... przewodowe
puszczcze internet i tv

Re: Czy taka konfiguracja przejdzie ??

: 19 mar 2019, 16:44
autor: anteny24
Jasne, ACB-Ac ma DHCP wiec jak to wstawisz za bridgem (np. UF-Loco) to będzie git ;)

Re: Czy taka konfiguracja przejdzie ??

: 19 mar 2019, 20:12
autor: Krzysztof
No tak ale czy aircube obsługuje vlany itp dla telewizji internetowej ??

Re: Czy taka konfiguracja przejdzie ??

: 27 mar 2019, 17:03
autor: anteny24
Niestety, ale ACB-AC nie obsługuje Vlanów...
acb-ac network.PNG
acb-ac network.PNG (30.08 KiB) Przejrzano 5552 razy

Ale przecież jest wiele innych routerów, które obsługują VLANy i pracują w standardzie AC (np. Totolink 3002ru)

:mrgreen:

Re: Czy taka konfiguracja przejdzie ??

: 28 mar 2019, 9:09
autor: Krzysztof
Witam,

Na pewno nie ma VLAN ??

https://community.ubnt.com/t5/airCube/a ... 1097#M1245

Na screenach widać że są......

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Re: Czy taka konfiguracja przejdzie ??

: 28 mar 2019, 10:23
autor: anteny24
Aaaaaa sorry Vinetoou :)

Na nowszym firmware 2.4.0 faktycznie są Vlany ... miałem stary soft jak Ci to sprawdzałem :?
acb-ac network.PNG
acb-ac network.PNG (38.74 KiB) Przejrzano 5526 razy

Są VLANy w sofcie 2.4.0

Re: Czy taka konfiguracja przejdzie ??

: 28 mar 2019, 11:04
autor: Krzysztof
No i pieknie.

Czyli taka konfiguracja ma sens jak widze ?? Z tym ze ONU w bridge mode a ACB jako router ?? A przed tym ER4 i OLT.

Jak myslita ??

Re: Czy taka konfiguracja przejdzie ??

: 28 mar 2019, 13:10
autor: aBaZ
Jo myślę, że ma to sens :mrgreen: